The Sand Nation

The Sand Nation

География: Пясъчната нация се намира на юг от „цивилизования свят“, както Империята на Петте се нарича. Пясъците се състоят предимно от земите на юг от Сърповия залив. Управлява един значим център на северната част на залива, горната половина на раздвоената столица, Дар-Пал.

Нация: Пясъчната нация е потайна, в сравнение с грандоманската Империя. Петте са познати из земите на Пясъците, но не се смятат за официална религия. Нацията цени тайните и тяхната сила. Като резултат, много тайни ордени никнат из сухите ѝ земи.
Всякакви раси и индивиди съставят Пясъците, но съществува усет за превъзходството на пясъчните елфи, които контролират всички органи на Нацията – и тя се нарича на тях.

Политика: Пясъчната нация се стреми към дипломатически мирни отношения. Опитва се да стои извън физическата конфронтация – но само заради неписаното правило, че повече полза се извлича от нестабилен мир, отколкото от разярена война. Интригата, задкулисните маневри и сблъсъците на воля са нещо като национален спорт за всеки от Пясъците.

Власт: Интригата сякаш секва на прага на Пясъчния палат, където Нифзут Пураган, Базът на Пясъчната нация, е живял и продължава да управлява 300 години. Пясъчният палат е печално известен с липсата на каквато и да е информация що се отнася до това, което се случва зад стените му. Може би е заради дисциплината на самите поданици на Нифзут, или заради страшните Пясъчни нинджи, които пазят палата и База на Пясъците? Слухове, легенди и мечти не липсват, но е широко разпространен факт, че всички са спекулации.

The Sand Nation

Summit's Fate yasvisu yasvisu