Грей Джейд

Description:

Този младолик мъж изглежда като жрец. Носи сива роба на пластове, със сапфирени украшения. На главата си носи превръзка с избродирано слънце.
Има бърза, самоуверена походка. Държи ръцете си скрити в ръкавите на робата по начин, напомнящ този по който западняците се поздравяват.
Със сигурност е много важна личност.

Bio:

Грей Джейд е неимоверно мощен магьосник на Лем – ефективно, един от разпознатите жреци на Лем. Той е високо стоящ член на силния Орден на Трите Слънца, който боготвори Лем и се грижи за неговите интереси в света на смъртните. Знаеш, че знака на Ордена са три слънца, които се жигосват на раменете и челото на всеки член. Те би трябвало да са символ на унищожителната и животворна сила на магията. Това на челото се смята за изображение на доверието, което Лем влага в най-близките си последователи. Дамгите на Грей Джейд се покриват от робата и бродираната лента на главата му. Грей Джейд е много известен на Островите като един от личните жреци на Лем. Притежава обширни знания и често е търсен заради силата и мъдрото си напътствие. Според популярния мит, Грей Джейд е бил наоколо поне 50 години – възраст, което не се потвърждава от външния му вид. Във всички разкази, които се разправят за него, той е или съветник на крале и императори, или, в няколко случая, директно се намесва от името на Лем. Тези истории са съвсем бегли, тъй като се отнасят до информация, която Трите Слънца смятат за тайна.

Грей Джейд

Summit's Fate yasvisu yasvisu